DERDE DINSDAG BIJEENKOMST 21 maart 2017 "Stralingsverwarming: gezonde warmte met minder energie"

Op deze derde dinsdagavond is onze gastspreker dhr. Kris De Decker.

"Stralingsverwarming: gezonde warmte met minder energie"


Datum: 21 maart 2017 17:00  

Aanmelden is niet meer mogelijk

Kris De Decker was van 1996 tot 2007 freelance wetenschap- en technologie journalist, en is oprichter en auteur van "Lowtech Magazine" verschijnt zowel in het Nederlands als Engels en Spaans. Daarnaast heeft Kris nog artikels, columns en boeken geschreven. Hieronder een beknopt overzicht waaraan Kris heeft meegewerkt Voor meer informatie activeert u de volgende link: www.krisdedecker.be

  • Onderzoeker en consulent voor het Demand Centre, Lancaster University, Verenigd Koninkrijk, 2016- 2018
  • Auteur van het boek "Stralingsverwarming: gezonde warmte met minder energie", Eburon 2015
  • Co-auteur van het boek "Energie in 2030", een initiatief van het Rathenau Instituut in Nederland, 2011
  • Columnist voor "Down To Earth", het magazine van Milieudefensie Nederland. Sinds 2010
  • Gastauteur voor "The Oil Drum", 2008-2013
  • Artikels, columns en opiniebijdragen voor "Energy Bulletin/Resilience", "Scilogs", "nrc.next", "EOS", "Molenecho's", "Scientific American", "De Koevoet" en "ManMade" sinds 2009.

 In de presentatie van 21 maart neemt Kris u mee in:

"Stralingsverwarming: gezonde warmte met minder energie:

Het verwarmen van gebouwen in Nederland kost maar liefst 20 tot 25% van het totale primaire energieverbruik. Daarmee is warmtevoorziening van gebouwen een minstens even grote slokop van fossiele brandstoffen als het transport. We zijn het normaal gaan vinden dat we alle lucht in een gebouw opwarmen om ons comfortabel te voelen. Maar dit is net zo efficiënt als het gebruik van 1.500 kg staal om een persoon van A naar B te transporteren. In deze voordracht wordt een alternatief gepresenteerd, geïnspireerd door een historische manier van verwarmen, maar dan aangevuld met moderne technologie. Een algemeen gebruik van stralingsverwarming zou niet alleen het energieverbruik terugdringen, maar ook het binnenklimaat en het thermisch comfort verbeteren. De lezing heeft ook aandacht voor het belang van kleding en conductieverwarming.

Als aandenken aan deze avond krijgt elke bezoeker van deze Trend21 3e dinsdag bijeenkomst het door Kris geschreven boek: "Stralingsverwarming" cadeau! Dit wordt u aangeboden door Ronald de Vos van Navos Klimaattechniek B.V., namens BioClina en Navos.

Ontvangst van genodigden is vanaf 17.00 uur.  Om 17.30 uur gaat de presentatie van start. Na afloop is er tot 19.00 uur volop gelegenheid voor de informele contacten en netwerken. Voor een borrel hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd.                   De locatie voor de bijeenkomst is het Neptunus honkbalstadion, Abraham van Stolkweg 31, 3041 JA te Rotterdam.

Aanmelden voor deze lezing kunt u middels de knop "AANMELDEN" boven aan de activiteit pagina.

 

Wij rekenen op een grote opkomst en veel innovatieve interactie en discussie. Graag tot ziens op 21 maart.

P.M. Numan
Secretaris